Hírek, újdonságok

Április 20-án csütörtökön délelőtt átadtuk Máriahalmon új tojóistállónkat, amely a legnagyobb hazánkban. A beruházást megelőzően 540 000 tojótyúk férőhellyel rendelkeztünk, ami a fejlesztésnek köszönhetően 680 ezerre emelkedett. A tervek szerint az éves tojástermelés 140 millióról 170 millió darabra nő, melynek felét héjas tojásként értékesítünk, a többit pedig a saját tésztagyárban használjuk fel.

A beruházás során a raktárkapacitás is bővítésre került. Ez biztosítja a csomagolóanyag és a héjas tojás tárolását. Épült egy új szociális blokk is, ami megfelel a jelenlegi legszigorúbb előírásoknak. A beruházás összértéke 1,4 milliárd forint volt, melyből 700 millió forint uniós pályázati forrásból származott.

A vállalatcsoport gyermelyi telephelyén Réthy Csaba, a Gyermelyi Tojás Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, majd prof. Dr. Sütő Zoltán,  (MATE, Kaposvári Campus) és Tóth Béla, a Gyermelyi Zrt. igazgatóságának elnöke mondta el gondolatait. Dr. Nagy István agrárminiszter beszéde következett, majd a máriahalmi telepen az ünnepélyes szalagátvágás.